GemeenteKaart Nederland

De GemeenteKaart Nederland toont alle 4-cijferige postcodevlakken en gemeenten in Nederland. Daarnaast toont het de bevolkingsspreiding verdeeld over de 4074 postcodevlakken en 342 gemeenten na de gemeentelijke herindeling per 01-01-2023. De bron van Gemeentekaart Nederland is het BAG register, een actueel register waar de Nederlandse gemeenten en de Nederlandse overheid samen verantwoordelijk voor zijn. De inwonersaantallen zijn geactualiseerd per 01-09-2022 (CBS).
Na bestelling van de GemeenteKaart Nederland Premium kunt u de data downloaden als CSV-bestand en gebruiken voor eigen doeleinden.

Bestelling GemeenteKaart Nederland Premium | Bevolkingsspreiding

U kunt de Premium versie van de Gemeentekaart Nederland applicatie in onze webwinkel aankopen. Na betaling van € 99,95 krijgt u per email de URL-link van deze applicatie toegestuurd. Na de aankoop kunt u direct starten met het gebruik van de tool. Selecteer de postcode data en de inwonersaantallen per postcodevlak, stad, gemeente of provincie en exporteer de data als CSV-bestand.
Het gebruik van deze applicatie is geldig gedurende één jaar na aankoopdatum.

Gebruiksaanwijzing:

  • Linksboven op de kaart in het menu vindt u diverse selectietools waaronder de cirkel, rechthoek en lasso.
  • Met deze tools kunt u postcodevlakken in Nederland selecteren en het cumulatieve aantal inwoners berekenen.
  • U kunt het exacte aantal inwoners per postcodevlak als XLS of CSV downloaden met de Premium versie van deze applicatie. 

Stappenplan GemeenteKaart Nederland: Download bevolkingsspreiding en exporteren data

Wilt u beschikken over de inwoners- en datagegevens van de GemeenteKaart Nederland? Dat kan. Na aankoop van onze PREMIUM versie kunt u een gewenst gebied selecteren en de datagegevens daarvan downloaden. Bekijk de mogelijkheden van deze tool aan de hand van de instructievideo of het volgende stappenplan. Pas stap 1 en 2 toe in onderstaande kaart en bekijk de veelzijdige mogelijkheden. Stap 3, 4 en 5 zijn alleen mogelijk in de PREMIUM versie.

Gemeentekaart Nederland

Stap 1: Kies in menu voor de gewenste selectietool vierkant, cirkel of lasso

Stap 2: Selecteer gewenst gebied op kaart en bekijk data in infovenster

Stap 3: Data downloaden? Klik op View Data in infovenster (alleen Premium)

Stap 4: Bekijk en download de datagegevens als CSV bestand… (alleen Premium)

Gemeentekaart Nederland

Stap 5: … of download afbeelding als PDF of image bestand (alleen Premium)

GemeenteKaart op Maat laten maken?

Wilt u een GemeenteKaart op Maat voor uw bedrijf of organisatie? Veel klanten gingen u al voor. Plaats uw eigen bedrijfsinformatie en data op uw eigen persoonlijke kaart en toon uw bedrijfsinformatie in de infovensters. U kunt werknemers bijvoorbeeld koppelen aan rayons of Nederland indelen in specifieke deelgebieden of cirkels voor pakketbezorging. Veel is mogelijk! Bekijk onze website DataVisualiseren.nl of de webpagina: Medewerkers per rayon of postcodegebied. 

Of neem gewoon contact met ons op! Wij helpen u graag verder.