Datasets 4-cijferige en 6-cijferige postcodes

De volgende 4PP en 6PP postcode datasets bevatten alle huidige postcodes in Nederland. Dit geldt tevens voor de dataset Adressen op Huisnummerniveau met ruim 9,1 miljoen adressen in Nederland. De bron van deze gegevens is het BAG register welke beheerd wordt door het Kadaster. Het Kadaster is verantwoordelijk voor het actueel houden van alle registraties van adressen en gebouwen in Nederland.
Met deze dataset kunt u adresbestanden aanmaken voor verschillende doeleinden. Denk aan adressen voor marketing, koeriersroutes, transportplanning. De adresbestanden zijn geschikt voor gebruik in Excel.

Dataset Adressen op Huisnummerniveau

dataset Adressen op HuisnummerniveauAantal records 9.185.625 | Geactualiseerd per 01-07-2020 | Prijs: € 99,95 | CSV 805 MB

De dataset Adressen op Huisnummerniveau bevat ruim 9.1 miljoen adressen en huisnummers in Nederland. Tevens meegeleverd de bijbehorende 6PP postcodes, plaatsnamen, gemeentes, provincies en LatLon coördinaten. Bron van deze dataset is het BAG-register en de gegevens zijn per 01-07-2020 geactualiseerd.

 Demo Adressen Huisnummerniveau

 Bestel en download deze dataset
Postcode dataset 6PP (1000AA-9999ZZ)Aantal records 461.103 | Geactualiseerd per 01-07-2020 | Prijs: € 79,95 | CSV 23 MB

De dataset 6PP Postcodes in Nederland bevat alle 461.103 6-cijferige postcodes (geen postbusnummers) in Nederland. Tevens wordt meegeleverd de bijbehorende plaatsnamen, gemeentes, provincies en LATLON coördinaten. De bron van deze dataset is het BAG-register en de gegevens zijn per 01-07-2020 geactualiseerd.

 Bekijk demo 6PP postcode dataset

 Bestel en download 6PP postcode dataset
Postcode dataset 4PP (1000 t/m 9999)

Aantal records 4069 | Geactualiseerd per 01-07-2020 | Prijs: € 59,95 | CSV 214 Kb

De dataset 4PP Postcodes in Nederland bevat alle 4069 4-cijferige postcodes (geen postbusnummers) in Nederland. Tevens wordt meegeleverd de bijbehorende plaatsnamen, gemeentes, provincies en LATLON coördinaten. De bron van deze dataset is het BAG-register en de gegevens zijn per 01-07-2020 geactualiseerd.

 Bekijk demo 4PP postcode dataset

 Bestel en download 4PP postcode dataset

DEMO: Afstanden berekenen tussen postcodes in een cirkel

Naast bovenstaande datasets is het ook mogelijk om afstanden tussen postcodes te berekenen met de applicatie: Postcodes in Cirkel. Deze tool berekent automatisch de afstand, locatie en LatLon coördinaten tussen postcodes in een gegeven radius of cirkelstraal. De volgende DEMO toont de uitvoer van 6PP postcodes binnen een straal van 5 km. rondom uw invoerpostcode.
Bent u geïnteresseerd en wilt u deze tool gebruiken? Bekijk en download Postcodes in Cirkel 6PP Premium in onze webwinkel.  De tool beschikt standaard over de straalafstanden 5, 10, 15 en 20 km. en is direct beschikbaar na de download.


Postcode datasets op huisnummerniveau

Postcodeafstanden.nl heeft de afgelopen jaren gedurende de ontwikkeling van haar data-applicaties veel kennis en ervaring opgedaan met het op maat maken en toepassen van postcode datasets. De datasets die wij gebruiken voor onze applicaties komen oorspronkelijk van het BAG, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Gemeenten en overheid zijn bronhouders van de BAG. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de juiste en meest actuele gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan.
Postcodeafstanden.nl heeft deze open source datagegevens aangepast en vereenvoudigd voor onze applicaties. Tevens stellen wij deze datasets beschikbaar voor klanten. Bent u op zoek naar kant-en-klare datasets voor adressen en postcodes? Stuur ons uw vraag per email. Wij helpen u graag verder.