Postcode- en gemeentekaart Nederland

De Postcodekaart Nederland toont alle 4-cijferige postcodevlakken en gemeenten in Nederland. Daarnaast toont het de bevolkingsspreiding verdeeld over de 4075 postcodevlakken en 352 gemeentes na de gemeentelijke herindeling per 01-01-2021. De bron van Postcodekaart Nederland is het BAG register, een actueel register waar de Nederlandse gemeenten en de Nederlandse overheid samen verantwoordelijk voor zijn. De inwonersaantallen zijn geactualiseerd per 01-01-2020 (CBS).
U kunt de Postcode- en Gemeentekaart Nederland bestellen in onze webwinkel. In de webwinkel vindt u ook de bijbehorende dataset: 4-cijferige postcodes in Nederland

Gebruiksaanwijzing:
Linksboven op de kaart in het menu vindt u diverse selectietools waaronder de cirkel, rechthoek en lasso. Met deze tools kunnen de postcodevlakken in Nederland worden geselecteerd en het cumulatieve aantal inwoners worden berekent. U kunt het exacte aantal inwoners per postcodevlak als XLS of CSV downloaden met de Premium versie van deze applicatie. Meer informatie over het gebruik en de aankoop van deze Premium applicatie vindt u verderop op deze pagina.

Stappenplan: Download data van de interactieve postcode- en gemeentekaart 
Wilt u beschikken over de geodata gegevens van onderstaande kaart? Dat kan. Na aankoop van onze PREMIUM versie kunt u een gewenst gebied selecteren en de datagegevens daarvan downloaden. Bekijk de mogelijkheden van deze tool aan de hand van de instructievideo of het volgende stappenplan. Pas stap 1 en 2 toe in onderstaande kaart en bekijk de veelzijdige mogelijkheden. Stap 3, 4 en 5 zijn alleen mogelijk in de PREMIUM versie.

Stap 1: Kies in menu voor de gewenste selectietool vierkant, cirkel of lasso

Stap 2: Selecteer gewenst gebied op kaart en bekijk data in infovenster

Stap 3: Data downloaden? Klik op View Data in infovenster (alleen Premium)

Stap 4: Bekijk en download de datagegevens als CSV bestand… (alleen Premium)

Stap 5: … of download afbeelding als PDF of image bestand (alleen Premium)

Hoe gebruik ik deze postcodekaart Nederland?

Download Postcodekaart Nederland Premium

U kunt de Premium versie van de Postcode- en Gemeentekaart applicatie bestellen en downloaden in onze webwinkel. Na aankoop en betaling van € 79,95 sturen wij u per omgaande de URL-link van de applicatie. U kunt direct starten met het selecteren en gebruik van de postcode datagegevens en de inwonersaantallen per postcodevlak, stad, gemeente of provincie.
Het gebruik van deze tool is geldig gedurende een jaar na aankoopdatum.

Postcodekaart op maat laten maken?
Wilt u een Postcode- en Gemeentekaart op maat met hierop uw bedrijfsinformatie, datagegevens en infovensters?
Neem hiervoor contact met ons op. Wij helpen u graag verder.